outdoor furniture material guide

Miten valita paras materiaali ulkokalusteille

Mitkä ovat tärkeimmät huomioon otettavat tekijät ulkokalusteita ostettaessa? Kodilta tuntuvan tilan suunnittelu on tärkeää, koska se heijastaa persoonallisuuttasi. Mukavuus on myös ratkaisevan tärkeää, samoin jokaisen huonekalun kestävyys. Ulkokalusteiden materiaali on kuitenkin ominaisuus, joka sitoo kaikki nämä tekijät yhteen.

Jos mietit, mikä on paras materiaali ulkokalusteille, suosittelemme tarkastelemaan useita tekijöitä, mukaan lukien sää, siivous ja ylläpito sekä edullisuus. Sinun täytyy miettiä paras materiaali ulkokalusteille, joka on vedenpitävä ja tukeva, riippuen siitä mihin sen asetat ja kausittaiset sääolosuhteet.

Voimme jakaa kaikki sisustusesineet, joita tarvitaan monikäyttöisen ulkotilan luomiseen, kahteen luokkaan: huonekaluihin ja tarvikkeisiin. Tärkeimmät tarvitsemasi huonekalut ovat pöydät, tuolit (tai huonekalusarjat), ulkosohvat tai aurinkotuolit sekä lisävarusteet, kuten aurinkovarjot, tyynyt tai säilytyksen vaihtoehdot. 

 

Säänkestävät ulkokalusteet: opas parhaan materiaalin löytämiseen

Vuodenaika toisensa jälkeen säänkestävät ulkokalusteet säilyttävät ulkonäkönsä ja tukevuutensa. Tarvitset vedenpitäviä terassikalusteita, jos asut esimerkiksi kostealla alueella, jossa sataa paljon. Tämä johtuu siitä, että kosteat olosuhteet voivat aiheuttaa puuhuonekalujen mätänemistä ja lahoamista, mikä on suuri ongelma, joka pilaa suosikki ulkokalusteesi ja aiheuttaa merkittävän terveysriskin. Jos asut kostealla alueella ja pidät silti enemmän puukalusteita, käsiteltyjen kovapuiden valitseminen terassikalusteisiin voi olla hyvä vaihtoehto.

Riippuen valitsemastasi ulkokalusteiden materiaalista, kosteus voi myös aiheuttaa ruostetta ja korroosiota sekä taipumista (muodonmuutoksia) huonekaluissasi. Esimerkiksi jauhemaalattu teräs on erittäin kosteudenkestävä ulkokalustemateriaali.

Jos et ole varma, millaisia ulkokalusteita hankit, koska asut kuumassa ilmastossa, valitse UV-kestävät ja säänkestävät ulkokalusteet. Pitkä auringolle altistuminen voi aiheuttaa huonekalujen haalistumista, halkeilua tai haurastumista. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi, synteettiset rottinki- ja pajuhuonekalut ovat parhaista vaihtoehdoista terassikalusteille.

Jotkut huonekalumateriaalit puolestaan kestävät auringonvaloa, mutta ovat epämukavia ylikuumenemisen vuoksi (kuten metallikalusteet). Jos et halua koskea kuumia metallihuonekaluja kesäkuumalla, käsitellystä kovapuusta valmistetut terassihuonekalut voivat olla parempi vaihtoehto. Emme voi unohtaa tuulisia olosuhteita. Varmista, että joka sään terassikalusteesi ovat riittävän painavia kestämään elementit ja pysymään samalla vakaina.

 

Millaiset ulkokalusteet ovat kestävimpiä?

Metalli on epäilemättä kestävin terassikalusteiden materiaali. Vahvuutensa ansiosta se kestää useimmat sääolosuhteet ja sitä voidaan käyttää innovatiivisten kalustesuunnitelmien luomiseen. Metalli voidaan myös helposti yhdistää muihin materiaaleihin (kuten puuhun tai lasiin), jolloin saadaan sulavalinjainen tyyli.

Puu on myös erinomainen vaihtoehto kestäville terassikalusteille. Ulkokalusteiden huoltovaatimukset vaihtelevat puulajista riippuen. Esimerkiksi akaasiapuu on suosittu valinta, mutta se ei kestä elementtejä yhtä hyvin kuin tiikkihuonekalut.

Muoviset puutarhakalusteet eivät ehkä sovi jokaiseen tilanteeseen, mutta se varmasti vastaa kysymykseen, mitkä ulkokalusteet kestävät pisimpään. Muovi tarjoaa myös reilusti muotoilun joustavuutta, koska se voidaan muokata mihin tahansa muotoon, kokoon tai väriin. Otetaan katsaus näiden ihanien ulkohuonekalujen materiaalien hyviin ja huonoihin puoliin.

 

Ikivihreät Paju- ja Rottinkiterassikalusteet

Suosittelemme synteettisiä paju- rottinkiulkokalusteita puutarhakoristeisiin, jotka ovat uskomattoman säänkestäviä, helppoja puhdistaa, ja ympäristöystävällisiä. Verrattuna luonnon pajuun ja rottinkiin, tämän ulkomateriaalin synteettinen versio on suunniteltu kestämään erilaisia sääolosuhteita, samalla se on todella helppo ylläpitää ja näyttää identtiseltä luonnollisen vastineensa kanssa. Joka sään rottinki/pajuhuonekalut, joka on valmistettu synteettisestä polyeteenihartsista, eivät vain näyttää hyvältä, mutta tarjoavat myös paljon etuja. Voit esimerkiksi pitää tämäntyyppisiä synteettisiä rottinki huonekaluja auringossa tai kosteissa olosuhteissa ilman pelkoa niiden lahoamisesta.

Vastaavasti joka sään rottinki ja paju on haalistumista kestävä, helppo puhdistaa, ja kevyt, joka on ihanteellinen tuulisella alueella asuville. Joka sään rottinki ja paju on hienoin materiaali puutarhasohville tai sohvasarjoille, sekä tyylikkäille ulkotarvikkeille, kuten söpöt lyhdyt tai korit, sen luonnollinen näköinen punonnan ja värin ansiosta.

*Hoito ja huolto: Imuroi rottinki ja paju ulkokalusteet säännöllisesti, käytä harjaliitosta poistamaan pölyt halkeamista, ja pyyhi se puhtaaksi kevyellä öljypohjaisella saippualla.

wicker and rattan garden furniture

 

Tyylikkäät puiset puutarhakalusteet

Emme voi muuta kuin rakastua täysin puisiin terassikalusteisiin. Ajattomasta kauneudestaan arvostetut puiset puutarhakalusteet ovat suosittuja nähtävyyksiä puutarhoissa kaikkialla. Puiset puutarhakalusteet vaativat erityistä huolenpitoa, jos haluat nauttia niistä vuosien ajan. Ihanteellinen ulkokalusteiden puu on sellainen, joka kestää auringon ja sateen vaikutukset.

Havupuut, kuten mänty ja seetri ovat suosittuja, mutta ne on painekäsiteltävä ja niitä pitää hoitaa säännöllisesti. Kovapuut taas ovat parempia vaihtoehtoja esimerkiksi ulkoaurinkotuoleihin tai huonekalusarjoihin. Koska tiikki sisältää runsaasti luonnollista öljyä, mikä tekee siitä vedenpitävän, se on yksi parhaista vaihtoehdoista. Kun niitä ei käytetä, suosittelemme suojaamaan puiset ulkokalusteet sateelta tai auringon aiheuttamilta vaurioilta varastoimalla ne tai käyttämällä ulkokalusteiden suojuksia, riippumatta siitä, kuinka vankka puulaji on, jotta ne näyttäisivät uusilta mahdollisimman pitkään.

*Hoito ja huolto: Suojataksesi puiset puutarhakalusteet elementeiltä, sinun tarvitsee vain sivellä kevyt kerros öljyä tai vahaa säännöllisesti niiden päälle ja puhdistaa ne saippuavedellä. 

wooder garden furniture

 

Ovatko metalliset terassikalusteet paras valinta?

Metalliset terassikalusteet ovat erittäin kestäviä ja niitä voidaan käyttää vuodesta toiseen. Jotkut metallit sopivat paremmin ulkokalusteisiin kuin toiset, riippuen ilmastosta ja käytön säännöllisyydestä. Esimerkiksi jauhemaalattu ruostumaton teräs kestää UV-säteilyä paremmin kuin rauta. Mutta jos asut tuulisella alueella ja haluat luoda viihtyisän kahvilatunnelman puutarhaan, vankka valuraudasta valmistettu bistrosarja voisi olla oikea vaihtoehto.

Metalli on erinomainen valinta kestäville terassikalusteille, mutta siinä on tiettyjä haittoja. Sinun on tutkittava ulkokalusteidesi ihanteellinen paino, sen ei pitäisi olla liian raskas (jos ne on valmistettu esimerkiksi valuraudasta). Tämän välttämiseksi kevyt alumiini saattaa olla paras materiaalivaihtoehto. Muut metallit, kuten ruostumaton teräs, ovat korroosion- ja ruosteenkestäviä; tämä materiaali voisi olla vastaus kysymykseen, mitkä ulkokalusteet kestävät pisimpään.

*Hoito ja ylläpito: Jos valitset metalliset ulkokalusteet, sinun tarvitsee vain pitää ne puhtaana pyyhkimällä ne säännöllisesti vedellä ja miedolla saippualla.

metal garden furniture

 

Muoviset ulkokalusteet: näyttävät uusilta, kausi toisensa jälkeen

Muoviset terassikalusteet kohottavat suosiotaan kaikista oikeista syistä. Tämä ulkokalustemateriaali on pääosin polyeteeniä (PE), joka on sekä vahvaa että kevyttä. Koska materiaali mahdollistaa laajan valikoiman esteettisiä lähestymistapoja, voit luoda laajan valikoiman ulkotyylejä, aina modernista boheemiin.

Muoviset ulkokalusteet kestävät kulumista ja kuumuutta, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään pitääksesi ne turvassa. Jos valitset esimerkiksi pinottavat muovituolit, voit säilyttää ne päällekkäin, kun niitä ei käytetä tai tuulisina päivinä.

*Hoito ja huolto: Nopea pyyhkäisy saippuavedellä aina silloin tällöin pitää muoviset puutarhakalusteet uuden näköisinä pitkään.

plastic garden furniture