Osto-opas: vihjeet leposohvan valintaan

Ensisilmäyksellä leposohva on mukava lisä olohuoneeseesi, makuuhuoneeseesi tai kotitoimistoosi. Kun katsotaan kaikkea mitä leposohva edustaa, niin se on paljon muuta. 1600-luvulta asti, kun Ranska teki sen suosituksi hyvän maun ilmaisijana, nykyisellään tunnettu leposohva on eleganssin ylellisyyden merkki.

Tunnetaan myös nimellä Méridienne sohva, leposohva kehittyi ajan myötä ja se soveltui myös ulkokäyttöön. Kaikesta huolimatta, hienosta psykiatrin toimiston kalusteesta, leposohva on tehnyt tiensä koteihimme. Useat ihmiset miettivät, kuinka valita oikea leposohva. Tässä osto-oppaassa me keskustelemme ansiosta, jotka tulee pitää mielessä, kun etsitään oikeaa leposohvaa. 

 

Erityyppiset leposohvat – löydä omasi

Koska leposohvalla on todella mielenkiintoinen historia, se on myös kehittynyt ja muuttunut ajan myötä. Mutta miksi leposohva on niin suosittu? Se tarjoaa sohvan mukavuuden, mutta pienennetty koko tekee siitä sopivan kaikkiin lepohetkiin. Eri tyylit sallivat leposohvan sopivan mihin tahansa sisustukseen, perinteisestä raikkaan moderniin. Kaikkein suosituimpia ovat:

Käsinojaton leposohva – ilman käsinojia, tällaisessa leposohvassa on selkänoja toisessa päädyssä. Suunnittelun yksinkertaisuus tarjoaa sille useita käyttöpaikkoja. Se sopii periaatteessa mihin tahansa, kuitenkin seinää vasten on täydellinen tyyli, kun mietitään tilan säästämistä. Selkänoja voi olla säädettävä, joka tekee siitä todella mukavan lukemiseen tai elokuvailtoihin.

Leposohva yhdellä käsinojalla – tai Viktoriaaninen, tästä leposohvasta tulee huoneesi tähti. Sen yksi käsinoja tulee selkänojan läpi ja ylettää lepoalueen puoliväliin. Aseta se seinää vastaa tilan säästämiseksi ja sisustuksesi rikastamiseksi. 

Kahden käsinojan leposohva – valmistettu erityisesti makaamiseen, tämä leposohva on täydellinen olohuoneeseesi. Sen makaava asento sallii rentouttavat hetket television edessä ja se on täydellinen myös iltapäivän torkuille.

Kaksipäätyinen leposohva – tunnetaan myös nimellä Récamier, siinä on kaksi korotettua päätyä. Vaikka se ei ole kaikkein mukavin vaihtoehto makaamiseen, niin Récamier varastaa valokeilan missä tahansa, mihin sen asetatkin.

 

Kuinka valita leposohvasi tyyli ja paikka

Nyt, kun tiedät saatavilla olevat vaihtoehdot leposohvan ostamiseen, voit valita seuraavaksi kotiisi sopivan tyylin. Leposohvan tyylin valinta ja sen sisällyttäminen kotisi sisustukseen ei ole vaikeaa.

Vaikka se on jo itsessään vaikuttava kaluste, niin se toimii hienosti useimmissa huoneissa. Jos mietit mihin suuntaan leposohvan pitäisi osoittaa, niin sinun kannattaa miettiä huoneen flowta. Aseta leposohva hiljaiseen paikkaan ja anna sen luoda intiimi nurkkaus. Riippuen leposohvan tyypistä, se voi sopia hyvin seinää vasten tai ikkunan eteen, sohvapöydän vierelle.

Kun valitset käsinojattoman sohvan, niin ymmärrys siitä, miten asettaa leposohva, tulee luonnollisesti. Valitse tasapainoinen lepoalue ja yhdistä se osiosohvasi kanssa. Jos et tiedä kuinka valita vasemman- tai oikeanpuoleinen osiosohva, niin mieti missä haluat sohvasi kulman olevan. Aseta se kohti ovea tai muuta keskipistettä – TV, takka – luodaksesi houkuttavan ja ilmavan lepoalueen.

Jotta voit suunnitella mukavan tilan rentoutumiseen, niin mieti huoneesi yleisilmettä ja mieti kummalla puolella lepoalueen pitäisi olla. Yleensä sen selkä- tai käsinoja estää huoneen flown ja se toimii myös erottavana seinänä. Muista siis asettaa se seinää vasten tai vähemmän kuljetulle alueelle. Jätä riittävästi tilaa pääsyyn ja komppaa sitä lattialampulla tai sivupöydällä.

 

Mikä on tyylini? – oikea väri ja materiaali

Keskustellaan hieman yksityiskohdista, jotka tekevät suuren eron leposohvan valinnassa – materiaali, väri ja tyyli. Nykyiseen sisustukseesi perustuen, sinulla on useita vaihtoehtoja.

Jos pidät puhtaan minimalistisista linjoista tai teollisesta tyylistä, niin valitse leposohvallesi neutraali väri. Valitse sohva yksinkertaisilla jaloilla ja melkein ilman koristeita tai metallirunkoinen sohva. Mitä tulee materiaaleihin, niin nahka tai sametti näyttää makusi, väristä riippumatta.

Romanttisen ranskalaistyylin ystävät nauttivat leposohvan lisäämisestä kotiinsa. Päällystetty sohva yksityiskohtaisilla jaloilla tai käsinojilla on oikea valinta, erityisesti vaaleissa väreissä. Valitse sametti – ei ole mitään parempaa. Kun haluat raikastaa huonettasi ylellisellä tavalla, me suosittelemme eloisia värejä.

Jos arvostat klassisen ajatonta lähestymistä, niin sinun kannattaa miettiä Chesterfield-tyylistä leposohvaa. Tämä elegantti vaihtoehto toimii hyvin jokaisessa värissä, kun se vain seuraa huoneen flowta. Pellavapäällyste näyttää myös upealta, erityisesti yhdessä rikkaiden koristeiden kanssa puujaloissa.

Riippuen käytön tasosta, kun valitset leposohvasi materiaalia, mieti rakastamaasi tyyli ja myös kestävyyttä. Silkki, sametti, mokkanahka tai nahka, nämä materiaalit ovat uskomattomia, mutta ne myös vaativat suurta hoitoa, jotta voit nauttia niiden ajattomasta kauneudesta. Mikrokuitu ja polyesteri tarjoavat upeaa mukavuutta, ne ovat myös helppohoitoisia, jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä, tai vain rakastat rentoutua sohvallasi päivittäin. Löytääksesi useampia vaihtoehtoja tarpeidesi tyydyttämiseksi, kun valitset oikeaa leposohvaa, niin me kutsumme katsomaan alla olevia suosikkejamme.