Vihjeitä ihanteellisen nojatuolin valintaan

Oikean nojatuolin valinta on todella henkilökohtainen tehtävä ja tärkeä valinta, koska sen pitäisi olla mukava paikka rentoutua pitkän työpäivän jälkeen. Tehdäksemme valinnasta hieman helpomman, olemme tehneet listan vihjeistä, jotta voit tehdä parhaan päätöksen!  

 

Mistä aloittaa nojatuolin valinta

Jotta voit ymmärtää kuinka valita nojatuoli, aloitamme nykyisten kalusteidesi arvioinnista. Aloita mittaamalla huoneesi, johon nojatuoli asetetaan. Luotko kodikkaan nurkan makuuhuoneeseesi tai haluatko näyttää mielipiteesi nojatuolilla olohuoneessasi. Helppo tapa tämän tekemiseksi on leikata muoto pahvista ja asettaa se maahan. Tuolin ympärillä pitäisi olla tarpeeksi tilaa, jotta se voi hengittää.

Muita kuinka voit valita tällaisen tuolin? Jos etsit todellista katseiden vangitsijaa, sinun pitää miettiä useita asioita. Lue lisää alta!

 

Löydä tyylisi

Ensimmäinen askel on varmistaa, että nojatuoli sopii sisustukseesi täydellisesti. Löydä mikä tyyli sopii parhaiten nykyiseen sisustukseesi tai voiko se luoda upean kontrastin. 

Nojatuolia voidaan käyttää parantamaan sisustuksen yksityiskohtia – boheeminen tuoli kirkkaassa nurkassa tai Chesterfield tyylin tuoli takan eteen.

Jos seuraa eklektistä trendiä, niin valitse nojatuoli, joka nykyisen sisustuksesi vastakohta. Teolliset nojatuolit voivat sopia täydellisesti maalaissisustukseen, kun taas perhostuolit lisäävät romanttista tunnelmaa huoneeseen. 

 

Nojatuolisi värin valinta

Kun olet päättänyt nojatuolisi tarkoituksen, muodon sekä materiaalin, niin on aika myös harkita värejä! Voimakas väri muuntaa tuolisi huoneen keskipisteeksi, kun neutraali väri taas sopii yhteen muiden kalusteiden kanssa.

Jos haluat nojatuolisi erottuvan, niin meillä on vihjeitä, kuinka valita erottuva väri tuolillesi. Mieti tilaasi, valaistustasi ja lattiaasi. Valitse jotain rohkeaa – viileä väri kirkkaampaan tilaan, puupöydän tai neutraalin seinän viereen. Lämminvärinen nojatuoli toimii parhaiten pienessä tilassa, vaaleammat sävyt auttavat tilan avaamisessa. Tällä tavalla voit lisätä korostuskappaleita ja saada sen erottumaan.

 

Päällystetyt nojatuolit

Kun olet ostamassa uutta nojatuolia, on tärkeää valita sinulle toimiva materiaali. 

  • Jos sinulla on lemmikkejä, valitse helposti puhdistettava kangas.
  • Jos sinulla on lapsia, niin valitse kangas pestävillä tyynyillä.
  • Nahka on todella elegantti vaihtoehto. Laadukas nahka pysyy kauniina kauan.

Mieti aina nojatuolisi käyttötapoja. Muita materiaalivaihtoehtoja ovat pehmeät kankaat, kuten pellava tai polyesteri. Onko uusi nojatuolisi olohuoneesi tähti? Valitse sametti tai villa.

Tuolin jalusta vaikuttaa myös ulkonäköön. Vaikka vaihtoehdot ovat rajalliset, mieti täydellistä yhdistelmää nojatuolillesi. Puujalusta antaa sille elegantin ulkonäön, kun taas metallinen jalusta sopii moderniin tyyliin. Paksut jalat ovat suloisia, mutta hoikemmat toimivat paremmin rajallisessa tilassa ja sopivat yhteen Boheemisen tai Skandinaavisen tyylin kanssa. 

 

Nojatuolin koristelu

Houkuttelevan ja kodikkaan tunnelman saavuttamiseksi, täydellisen nojatuolin löytäminen on vasta alkua. Laita sen pariksi kaunis sohva- tai sivupöytä. Se on käytännöllinen mutta kiinnittää myös huomiota rentouttavasta nurkasta.

Leiki eri tekstuurien kanssa syvyyden saavuttamiseksi. Älä pelkää luovuutta ja lisää siihen kontrastia. Valitse boheeminen kuvio, geometrinen muoto tai villapeite kodikkuuden saavuttamiseksi.

Jos tila sen sallii, yhdistä nojatuolisi lattialampun kanssa. Valon paikka ei toimi vain käytännön syistä, se luo myös lämpimän, houkuttavan tyylin.

Kun yritetään löytää ihanteellinen tuoli, ihmiset usein miettivät pitääkö nojatuolin sopia yhteen sohvan kanssa. Eri tekstuurit ja materiaalit lisäävät huoneen syvyyttä, joten tee kokeita esineiden kanssa, jotka eivät ole samanlaisia. Jos sohvassasi on vähemmän tekstuuria, niin valitse nojatuoli eloisalla kuviolla tilan kirkastamiseksi. Pidä hauskaa materiaalin valinnan kanssa. Sovita eri tyylejä yhteen, mutta pidä kokonaiskuva aina mielessäsi.

Koska tarjolla on niin useita nojatuoli-ideoita olohuoneeseesi, niin oikean löytäminen voi vaikuttaa ylivoimaiselta. Tehdäksesi parhaan ostoksen, seuraa vihjeitämme oikean nojatuolin valinnassa. Me myös kutsumme sinut katsomaan nojatuolivalikoimaamme alla ja löydät uuden tuolisi.