Sohvapöydän osto-opas: kuinka valita täydellinen

Olohuoneen suunnittelussa on useita asioita huomioitavaksi. Esimerkiksi sohva, joka tarvitsemaasi mukavuutta, nojatuoli rentoutumishetkiin ja loistavat TV-yksikkö. Siihen voidaan vielä lisätä muodikas matto, joka sitoo kaiken yhteen. Usein ohitettu kaluste on sohvapöytä. Joten, kuinka valitset parhaan sohvapöydän?

Sohvapöytäsi on huonekalu, joka sitoo olohuoneesi yhteen. Sohvapöytäsi yhdistää tyylin ja käytännöllisyyden saumattomasti. Se on paikka, jonka päälle asetat kahvisi, suosikkikirjasi TV-kaukosäätimen sekä puhelimesi, se voi tarjota myös TV-illallisen mukavuuden.

Tarvitsetko uuden sohvapöydän? Sitten suosittelemme lukemaan oppaamme, kuinka ostaa sohvapöytä. Lue kaikki mitä sinun tulee tietää täydellisen valinnan tekemiseksi!

 

Muista valita oikeat mitat

Jokainen kalusteostos alkaa mittauksella. Koska sohvapöydät ovat osa sohvaasi tai nojatuolejasi, niiden mittojen pitää sopia yhteen. Yleensä sohvapöydän pitää olla saman korkuinen sohvasi kanssa tai 5 cm istuinta matalampi. Korkeammat sohvat vaativat korkeampia sohvapöytiä, varsinkin vilkasta sosiaalista elämää varten. Tämä asetelma tarjoaa enemmän mukavuutta juomien asettamiseksi pöydälle.

Kun mietitään minkä kokoinen sohvapöytä sinun kannattaa ostaa, niin korkeus ei ole ainoa harkittava mitta. Kuten aikaisemmin mainitsimme, niin sohvapöytäsi pitää sopia sohvaasi, erityisesti pituudeltaan. Sohvan koosta riippuen, pöydän pitäisi olla kaksi kolmasosaa sen pituudesta. Tällä tavalla takaa sohvapöydän käytännöllisen toimivuuden, sohvan jokaiselta paikalta.

Muista jättää tarpeeksi tilaa sen ympärille. Perusmitat, jotka sallivat mukavan istumatilan, vaativat 30–45 cm sohvan ja pöydän väliin. Samalla pitää muistaa TV sohvaa vastapäätä, sinun pitää jättää 60–76 cm niiden väliin. Tämä asetelma takaa riittävän tilan ja määrittää olohuonealueen ilmavaksi sekä kompaktiksi.

Huonekaluasetelman mittaus on supertärkeää ihanteellisen sohvapöydän löytämisessä. Yhtä tärkeää on pöydän muoto, koska eri muodot näyttävät ja tuntuvat erilaisilta.

 

Millainen on sinun täydellisen sohvapöytäsi muoto?

Tämä riippuu täysin muun huoneesi ulkonäöstä. Jos sinulla on esimerkiksi lapsia, niin on suositeltavaa valita pyöreä tai ovaali sohvapöytä. Ne ovat lapsiystävällisiä, mutta näyttävät myös upeilta, luoden kodikkuutta, johon suorakaiteen muotoiset pöydät eivät pysty. Pyöreät ja neliön malliset pöydät sopivat upeasti pienempiin huoneisiin, tämä antaa illuusion suuremmasta syvyydestä.

Jos etsi sohvapöytää aikuisten olohuoneeseen, niin voit leikkiä kaikkien eri muotojen ja tyylien kanssa. Suorakaide ja ovaali sohvapöydät ovat oikea vaihtoehto suurempiin huoneisiin ja asetelmiin. Lisää yksi suuri suorakaiteen muotoinen pöytä upean sohvasi eteen tai työskentele 2- tai 3-pöydän sarjojen kanssa visuaalisen keskipisteen luomiseksi. 

Materiaali ja tyyli

Suuri sohvapöytien valikoima voi saada sinut hämilleen, kun koetat etsiä täydellistä pöytää. Puu on yhä yksi suosituimmista sohvapöytien materiaaleista, koska se on todella ajaton materiaali. Valikoimassa on useita yksityiskohtia, jotka tekevät ostoksestasi ainutlaatuisen. Valitse perinteinen mahonki perinteisempään sisustukseen tai valitse mangopuinen tai tiikki sohvapöytä boheemiseen tyyliin. Jos pidät puukäsityön jäljestä, niin valitse vintage tuotteet tai kierrätetystä puusta valmistetut pöydät.

Jos tavoitteenasi on moderni tai teollinen tyylin, niin vaihtoehtoja on todella useita. Niiden joukossa ovat lasi, metalli, lasikuitu tai marmori. Nämä materiaalit ovat ylivertaisia sohvapöydissä ja sallivat luovat asetelmat. Mutta pidä kuitenkin mielessäsi, että teräväkulmaiset lasi- tai metallisohvapöydät eivät ole yhtä turvallisia, kun lapset leikkivät pöydän ympärillä. Jos sinulla on lemmikkejä, niin etsi helposti puhdistettavaa pöytää.

Vaihtoehtoihin kuuluvat tietenkin nahka, sametti, jopa silkki. Kyllä, voit hankkia sametti sohvapöydän, koska upea kangas muuntaa tavallisen pöydän olohuoneesi keskipisteeksi. Suunnittelusta riippuen, tällaiset pöydät sopivat erilaisiin tyyleihin, retrosta boheemiseen ja aina moderniin (nahkaisissa). Plussana voidaan sanoa, että ne tuovat erikoista tunnelmaa huoneeseesi, todella suosittua nykyään.

Päättääksesi oikean sohvapöydän värin, luo katsaus nykyiseen sisustukseesi. Voit suorittaa kokeiluja eri sävyjen kanssa, korostaa huoneen etuja. Lasi- ja marmorisohvapöydät ovat loistava vaihtoehto pimeämmissä huoneissa tai Skandinaavisessa sisustuksessa. Luonnolliset sävyt toimivat jokaisessa mahdollisessa yhdistelmässä, kun tummat sävyt sopivat yhteen perinteisen tai retro tyylin kanssa. 

 

Sohvapöytäsi toimivuus

Pidä mielessäsi, että täydellinen sohvapöytä ei ole vain upeannäköinen, se on myös käytännöllinen. Kokeile vaikka mallia sisäänrakennetulla säilytystilalla. Joissain on hyllyt ja laatikot, käteviä säilyttämään kaukosäätimiä ja muita tavaroita, jotka haluat pitää lähellä istuma-aluettasi. Joissain sohvapöydissä on renkaat, jotta voit siirtää niitä helposti. Nyt kun tiedät, kuinka valita täydellinen sohvapöytä, niin löydä suosikkimme alta.