Kuinka valita täydelliset ruokatuolit

Kotisi jokainen nurkkaus on tärkeä. Kotisi ilmaisee kuka sinä olet ja sen pitäisi tarjota äärimmäistä kodikkuutta sekä mukavuutta.

Ruokailualueesi on erityisen tärkeä ja sama pätee ruokatuoleihisi. Tämä on paikka aterioiden jakamiseen rakkaidesi kanssa, isännöidä illallisjuhlia tai viettää laiskan viikonlopun aamiainen. Siksi ruokatuolien pitää olla mukavia ja tyylikkäitä. Kun pidetään tämä kaikki mielessä, niin me tarjoamme tarpeellisia vihjeitä tässä osto-oppaassa, auttaaksemme sinua valitsemaan oikeat ruokasalin tuolit.

 

Älä pelkää tyylien sekoitusta

Helpoin tapa ruokailualueen luomiseen on ostaa ruokailuryhmä. Tämä ratkaisu vastaa kaikkiin ongelmiin mutta ennen kaikkea, ”kuinka sovitat yhteen ruokapöytäsi ja tuolisi”, kysymykseen. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa tapa. Ruokapöytäsi ei tarvitse välttämättä sopia yhteen tuoliesi kanssa. Päinvastoin sinulla on vapaus tuoda omaa ainutlaatuisuuttasi ruokatilasi suunnitteluun ostamalla tuolit erikseen. Älä epäröi vaan leiki eri tuolityyppien kanssa ruokapöytäsi ympärillä.

Mutta pitääkö kaikkien tuolien sopia yhteen? Ainoa sääntö, jota sinun pitää seurata, kun luot tasapainoista ruokasisustusta, pidä yhtenäinen elementti, joka yhdistää tyylin. Voit valita ruokatuolit käsinojilla, jotka ovat todella mukavia ja yhdistää ne penkkien, jakkaroiden tai sivutuolien kanssa. Tuoliesi ei myöskään tarvitse olla osa sarjaa. Puu- ja rottinkituolien yhdistäminen päällystettyjen kanssa voi tuoda lämpöä ruokailutilaasi. 

 

Valitse oikeat mitat ruokatuoleillesi

Mitä tyyliin tulee, niin voit käyttää luovuuttasi ja ainutlaatuista persoonaasi luodaksesi täydellisen ruokatilan. Mutta mukavuus on ensimmäinen asia, joka tulee harkita ennen ruokatuolien ostamista. Standardi ruokatuolin mittojen tulee seurata tarkasti tavallisen pöydän kokoa. Ruokatuolin korkeus on noin 45 cm, kun standardi pöydän korkeus asettuu välille 76–77 cm. Jos sinulla on erikoisvalmistettu pöytä tai tuolit, niin muista sallia 30 cm tuolin istuimesta pöytälevyyn. Tämä takaa riittävän polvitilan.

Toinen tärkeä, mielessä pidettävä mitta on käsinojan korkeus. Käsinojalliset ruokatuolit seuraavat standardi ruokatuolin 18 cm mittoja, käsinojasta pöytälevyyn. Koska ne ovat paljon suurempia, niin näiden tuolien pitäisi sopia pöydän alle, tilan optimoimiseksi.

Seuraava mietittävä asia on tuolin leveys. Standardi leveys asettuu 45–50 cm välille. Jotta voit kunnolla arvioida montako tuoli pöytäsi ympärille sopii, niin jätä 15 cm tuolien välille, jotta sinulla on tarpeeksi kyynärpää tilaa. Tällä tavalla jokainen istuu pöydän äärellä mukavasti, samalla ruokatilasi näyttää kodikkaalta ja ilmavalta. Kun käytettävissä on rajallinen tila, niin jakkaroiden tai ruokapenkin lisääminen voi ratkaista ongelmasi. Toinen plussa tulee loputtomista mahdollisuuksia, joita saat näiden eri tyylien sekoittamisesta.

 

Me kaikki rakastamme hyvännäköistä tuolia

Siirrytään sitten hauskaan osaan – täydellisten ruokatuolien löytäminen ulkonäön perusteella. Oikeiden tuolien löytäminen voi olla hankalaa valtavan valikoiman takia. Ei syytä paniikkiin, sinun pitää vain tehdä päätös eri osa-alueiden perusteella:

  • Materiaali, jota ruokatuoleissasi käytetään
  • Väri, jotta tuolisi sopivat sisustukseesi
  • Tyyli, joka sopii makusi kanssa

Ruokatuoleja on saatavilla useassa eri materiaalissa. Suosituimmat on valmistettu puusta, metallista tai ne ovat päällystettyjä. Puiset ruokatuolit ovat mukavia ja kestäviä, ne sopivat perinteiseen sisustukseen, mutta toimivat upeasti myös modernien tyylien kanssa. Niiden paras puoli tulee kodikkuudesta, jota ne tuovat pöytään.

Metallituolit voidaan sovittaa yhteen useiden tyylien kanssa – teollisesta tyylistä aina ranskalaiseen romanttiseen tunnelmaan. Ne ovat ajattomia ja todella helppoja puhdistaa, joskus niitä voidaan käyttää myös ulkona.

Kuten voidaan odottaa, päällystetyt ruokatuolit ovat todellinen mukavuuden ilmentymä. Koska päällysteitä on niin monia, niin voit sovittaa ne minkä tahansa ruokasalin tyyliin.

Mitä väreihin tulee, niin leiki eri kankaiden ja materiaalien kanssa, täten huomaat mitkä kuviot sopivat haluttuun sisustukseesi. Voit aina valita neutraalit värit ja lisätä hieman rohkeita sävyjä tai kuvioita. 

Kuten aikaisemmin mainitsimme, ruokatuoliesi ei tarvitse olla samanlaisia. Me suosittelemme arvioimaan ruokatilasi yleisen tunnelman ja kannattaa yrittää eri tyylien sovittamista yhteen. Lisäinspiraation saamiseksi, katso suosikkiruokatuolimme alta.