Hyödyllisiä ideoita TV-tason valintaan

Popcornin tuoksu kertoo hauskasta elokuvaillasta! Oletko valmis nauttimaan laatuajasta suosikki TV-sarjan äärellä? Tv on olohuoneesi keskipiste, siksi on tärkeää tietää, miten valita TV-taso.

Aloita miettimällä TV kokoa, jotta näet mikä taso sopii parhaiten. Yritä sitten visualisoida, miten TV sopii huoneeseesi. Löydä sopivat vaihtoehto huoneesi koon mukaan, täten saavutat tasapainoisen sisustuksen. Muista pitää suunnittelutyylisi mielessä – mieti minkä värinen TV-tason tulee olla. Oikean tyylien sekoituksen saamiseksi, kiinnitä huomiota mitä materiaalia TV-tason pitää olla.

Koska vaihtoehtoja on todella monia, niin miten valita oikea TV-taso ei ole kovinkaan helppoa. Mutta sen ei tarvitse olla myöskään vaikeaa. Oppaamme on luotu auttamaan; katso vihjeemme täydellisen.

 

Kuinka is TV sinulla on? – Oikea sopiva koko

Voit tällä hetkellä miettiä, minkä kokoisen TV-tason tarvitset. Tämä on aloituspiste ennen ostamista. Jos etsit tasoa jo omistamallesi TV:lle, mittaa se ensin. Pidä aina mielessäsi, että tason pitää olla TV:tä suurempi. Tämä takaa vakauden ja esteettisen tasapainon. 

Useat ihmiset voivat kysyä, voiko TV olla leveämpi kuin taso. Vastaus on ei, muista varmistaa tason olevan suurempi, jotta voit suojata TV:tä kaatumiselta. Kiinnitä myös huomiota hyllyn syvyyteen, sen pitää sallia TV sekä muut laitteen. Turvallisuuden lisäksi, suuren TV-tason etuja ovat säilytystilat. Lisää hieman koristeita, tämä on yleisesti käytetty kikka kodikkuuden lisäämiseksi.

Muista arvioida mukava katsomiskorkeus. Jos mietit, kuinka korkea TV-tason pitää olla, vastaus on suora. Sinun pitää asettaa TV silmiesi korkeudelle, kun istut. Näytön keskiosan pitäisi olla silmiesi tasolla. Tavallinen TV korkeus on noin 106 cm, mutta se riippuu täysin istumapaikastasi. Jos tarvitset lisää joustavuutta, niin mieti TV-seinätelinettä, joka on säädettävä. 

Erityisvihje: Jotta löydät oikean katsomisetäisyyden, tuplaa TV:n koko. Esimerkiksi 50” (110 cm) TV pitää asettaa vähintään 220 cm päässä sohvastasi.

 

Miten valitsen oikean TV-tason tyypin? 

Kaikki yllä olevat tiedot auttavat sinua saavuttamaan mukavan TV-alueen, loputtomiin elokuva maratoneihin. Sinun kannattaa aina pitää mielessä tasapainoinen sisustussuunnittelu. Katso mikä TV-taso sopii tyyliisi. Onneksi TV-tason tyyppejä on valikoimassa useita:

  • TV-konsoli
  • Avoin hylly
  • Kirjahylly
  • Kaappi TV-taso
  • Kelluva ja seinäkiinnitettävä
  • Viihdekeskus

TV-konsoli on yksittäinen kalusta, jossa on suljettu hyllystö. Se on yleensä suorakaiteen muotoinen ja tarjoaa reilusti säilytystilaa. Jos haet minimalistista tyyliä, niin valitse avoin hylly. Runko tukee useita avoimia hyllyjä puhtaan tyylin saavuttamiseksi ja TV-telineen asettamiseksi. Tämä on upea vaihtoehto pieniin tiloihin, se luo tilavan suunnittelun.

Suurempi kaluste, kuten kirjahylly tarjoaa reilusti säilytystilaa kaappien ja TV:n vierellä olevien hyllyjen ansiosta. Kaappi TV-taso on vintage inspiroitu kaluste, joka sopii boheemiseen sisustukseesi, Sen suurin etu on mahdollinen TV:n piilottaminen, kun se ei ole käytössä.

Koska huoneesi koko on tärkeässä roolissa, niin löytyy kaksi upeaa vaihtoehtoa jokaiseen tarpeeseen. Pienemmät tilat voivat hyötyä kelluvasta tai seinäkiinnitettävästä yksiköstä. Kelluva suunnittelu on nykyään todella suosittu, se tarjoaa avoimen lattiatilan puhtaan tyylin takaamiseksi. Saranoitu TV-taso vaatii vielä vähemmän tilaa ja antaa TV:n olla haluamassasi kulmassa.

Jos käytössäsi on kuitenkin suurempi huone, niin viihdekeskus voi olla oikea valinta. Tämä massiivinen kaluste on tukevasti rakennettu. Siinä on ovellisia kaappeja, avoimia hyllyjä, laatikoita, jne. Täydennä sitä kirjoilla, kasveilla ja muilla koristeilla kauniin tyylin takaamiseksi.

Yleisimmät TV-tasojen materiaalit ovat puu ja metalli. Päästä luovuutesi irti, mutta varmista tyylin sopivuus makuuhuoneesi kanssa. Puu sopii paremmin lämpimään ja perinteiseen tyyliin, kun metalli taas toimii paremmin modernin suunnittelun kanssa. Mieti myös turvallisuutta ja osta tukeva taso, joka kannattaa TV:si painon helposti.  

 

Asioita mietittäväksi

TV voi toimia keskipisteenä, mutta sen ei tarvitse olla pääasiallinen keskipiste. Tässä tapauksessa sinun kannattaa katsoa kalusteidesi sijoittelua. Jos sinulla on takka, niin TV:n sijoittaminen voi olla vaikeaa. Jotta voit ymmärtää, miten järjestää huonekalut takan ja TV:n kanssa, niin sinulla on muutamia vaihtoehtoja. Aseta TV takan yläpuolelle seinäkiinnityksellä. Jos huoneen koko sen sallii, voit asettaa TV:n myös vastakkaiselle seinälle, TV-tasolle tai kaapin päälle.

Muista ottaa johtojen järjestäminen huomioon TV-tason valinnassa. Valitse TV-taso, joka piilottaa johdot, tämä lisää estetiikkaa. Taso säilytysvaihtoehdoilla sallii muiden sähkölaitteiden asettamisen TV:n vierelle. 

Käytä aikaa parhaan TV-tason löytämiseksi. Seuraa ohjeitamme ja tee ostos, joka sopii tyyliisi sekä tarpeisiisi.