Miten valita sänky – paras sängyn osto-opas

Oikean sängyn valinta on elintärkeää, jos et halua viettää unettomia öitä. Koska vietät kolmasosan ajastasi sängyssäsi, niin sinun pitää varmistaa laadukkaat nukkumisolosuhteet. Sen tekemiseksi löytyy useita asioita, joihin sinun pitää kiinnittää huomiota.

Ennen näin tärkeän ostoksen tekemistä, sinun pitää tehdä hieman tutkimustyötä. Ymmärrä tarpeesi koon, nukkumistapojen ja tyylin suhteen. Unesi laatuun vaikuttaa sängyn alusta. Sopiva alusta parantaa myös makuuhuoneesi käytännöllisyyttä. 

Harmonisen makuuhuoneen sisustuksen saavuttamiseksi, opi miten valita sängynrunkosi väri, jotta se sopii tyyliisi. Sama pätee sängyn materiaaleihin; kaikki saatavilla olevat vaihtoehdot tekevät sängyn metsästämisestä todella hauskaa! Jos et tiedä mistä aloittaa, niin oppaamme, miten valita oikea sänky, on juuri tarvitsemasi asia!

 

Miten valita oikea sängyn koko

King vai Queen koko? Kun puhutaan sängyn koosta, niin kannattaa miettiä itsesi hemmottelua. Enemmän tilaa tarkoittaa enemmän mukavuutta, tämä tarkoittaa parempaa unta. Mieti makuuhuoneesi mittoja, jotta olet varma, että haluamasi sänky sopii tilaasi.

Jotta voit ymmärtää miten valita oikea sängyn koko, aloita makuuhuoneesi mittaamisella. Jätä riittävästi tilaa sen ympärille, paremman toiminnallisuuden takaamiseksi. Muista ylimääräiset tarvikkeet, jotka vievät tilaa, kuten päätylevy. Jos sinulla on pieni makuuhuone – niin se voi helposti käydä ahtaaksi, joten valitse vuodesohva tai pienempi sänky.

Tilavassa makuuhuoneessa kannattaa valita ylellinen koko. Vaikka et jaa sänkyäsi, niin me suosittelemme parisänkyä. Tällä tavalla sinulla on enemmän tilaa kunnon unille.

Oikean patjakoon valinta on seuraava asia listallamme. Oikean kokoisen patjan valinta perustuu sängynrungon kokoon – yleensä 2 cm pienempi. Muista siis varmistaa mittojen sopivuus ja salli pieni välys ennen ostoa. Uuden patjasi pitää myös tarjota hyvää tukea selällesi.

Mieti unesi tarvetta – sekä kumppanisi. Kokeile erityyppisiä patjoja ja löydä sinulle sopiva. Jotkut sopivat paremmin kevyesti nukkuville, suunniteltu liikkeen rajoittamiseen. Toiset tarjoavat etuja eri uniasennoille.

 

Paras sängynrunko sinulle

Nykyinen sängynrunkojen valikoima on rikas, joka voi tehdä ostamisesta hieman hankalaa. Kun mietitään, mikä on paras sängynrungon tyyppi, katso kaikkein suosituimmat:

  • Divaanirunko
  • Sängynrungot
  • Säädettävät sängyt
  • Kerrossängyt

Divaanirungot ovat kaikkein suosituimpia vaihtoehtoja. Joissain niissä on jouseton yläpaneeli, tukevamman tunteen saamiseksi. Hienompi malli on jousitettu divaani, tämä takaa vähemmän liikettä ja paremman patjakestävyyden. Divaanirunkoa pidetään yhtenä parhaista sängynrungoista, tähän vaikuttaa myös sängyn alla olevat säilytystilat. Ihanteelliset säilyttämään petituotteita, laatikot voidaan kustomoida tarpeesi mukaan.

Sängynrungoissa on usein sälepohja. Tämä voi olla kiinteä tai erillinen sälepohja, jonka tukena on keskipalkki. Pehmeä puu tarjoaa lisää joustavuutta, joten se tuntuu pehmeämmältä kuin divaani. Jotta tiedät mitä sinun pitää etsiä, kun etsit sängynrunkoa, ymmärrä selkäsi vaatima tuki. Useimmissa sälepohjissa on kaarevat säleet, jotka tarjoavat keskitukevan unen.

Säädettävät sängyt ovat kasvattaneet suosiotaan, tämä johtuu niiden upeasta toiminnallisuudesta. Käytä sitä sängyssä lukemiseen, TV:n katsomiseen tai lääketieteellisistä syistä. Säädettävät säleet toimivat osissa – niskalle, päälle tai jaloille. Muista pitää mielessäsi, että patjat ovat valmistettu erityisesti niihin sopiviksi, joten osta ne yhdessä.

Kerrossängyt ovat upeita, kun mietitään miten valita sängynrunko lapsillesi. Ne ovat käytännöllisiä, tilaa säästäviä ja todella hauskoja!

Kaikkein tyylikkäimmät sängynrungot

Kun olet varmistanut, että saat parhaan mahdollisen unen, mitä sängynrunkosi voi tarjota, niin hauska vaihe on alkamassa! Kun valitset sänkyä, joka sopii sisustukseesi, niin sinulle jää useita vaihtoehtoja. Sinun kannattaa miettiä, mitkä sängynrungot ovat muodissa, valitse kuitenkin ajaton vaihtoehto.

  • Metallisängyt tarjoavat romanttista tunnelmaa makuuhuoneeseesi ja ne ovat aina muodissa. Perinteisemmän tyylin saavuttamiseksi kannattaa valita kelkkasänky. Niiden päälevy on korkeampi kuin jalkalevy, kelkkasängyt ovat useimmiten valmistettu puusta ja niissä on koristeellinen viimeistely.
  • Tasosängyt ovat alhaalla maassa ja seuraavat yksinkertaisia linjoja. Jos haluat luoda modernin ja minimalistisen makuuhuoneen suunnittelun, niin tämän on oikea valinta sinulle.
  • Boheemisen tyylin rakastajat voivat valita katossängyn, joka on valmistettu puusta tai metallista. Näissä sängyissä on neljä tolppaa, jotka voidaan kääriä suosikki kankaaseesi, tämä takaa ihanan boheemisen tyylin. Muista valita sänky makuuhuoneesi koon mukaan, tämä estää liian ahtaan tyylin.
  • Päällystetyt sängyt ovat vastaus, kun haet ylellisempää makuuhuoneen tunnelmaa. Päällystetty kankaalla – nahalla, sametilla tai tweed kangas – päällystetty kangas on hienostunut ja tuo vintage tunnelmaa makuuhuoneeseesi.

Tämä opas oikean sängyn valinnasta voi auttaa sinua saavuttamaan tarvitsemasi laadukkaan unen. Koska sänky on tärkein omistamasi huonekalu, on tärkeää käyttää aikaa ja vaivaa sen ostamiseen. Suosituksemme on pitää hauskaa – päästä luovuutesi irti eri materiaalien ja tyylien kanssa, tämä takaa täydellisen makuuhuoneen tyylin.