Upeita vihjeitä täydellisen ruokailuryhmän valintaan

Meillä kaikilla on kiireinen elämäntyyli ja yhteisen ajan löytäminen ei ole kaikkein helpoin tehtävä. Tästä huolimatta, aterian jakaminen rakkaidesi kanaa on ajaton perinne. Tämä muuntaa ruokailutilasi paikaksi, jossa kokoonnutaan ja pidetään kivoja keskusteluja. Kodikkaan ja houkuttelevan ruokailutunnelman saavuttamiseksi, sinun tulee tietää kuinka valita ruokailuryhmä.

Jos etsit parasta ruokailuryhmää, niin tee ensin hieman tutkimusta. Arvioi tarpeesi, aloittamalla montako ihmistä aiot kestitä. Sosiaalisille ruokailijoille kannattaa etsiä ratkaisuja ylimääräisillä istuimilla, kuten kokoontaittuvat tuolit. Voit myös valita ruokailutilan penkin, tyylikäs ja joustava ratkaisu.

Mieti tyyliäsi ja löydä ruokailuryhmä, joka sopii täydellisesti unelmiesi ruokasaliin. Saatavilla on todella monta vaihtoehtoa, vaihdellen eri tyylejä, kokoja sekä materiaaleja. Opi ohjeistamme kaikki mitä sinun tulee tietää oikean ruokailuryhmän valinnasta.

 

Harkittavia asioita ruokailuryhmää etsiessäsi

Ruokailuryhmä koostuu kahdesta pääkalusteesta – pöytä ja siihen sopivat tuolit. Sinulle parhaan vaihtoehdon pitää täyttää joitain tärkeitä tarpeita. Koska sinulla on useita päätöksiä tehtävänä, vihjeemme tulevat todella tarpeeseen.

 

Miten valita oikea koko ruokailuryhmällesi

Ensimmäinen prosessin vaihe alkaa ruokailutilasi mittaamisella. Kun sinulla on huoneesi pituus sekä leveys, muista jättää vähintään 100 cm tilaa ruokailuryhmäsi ympärille. Tämä todella tärkeä yksityiskohta takaa riittävästi tilaa ruokailuryhmäsi ympärille. Tuolin takana olevan tilan standardi on 100 cm, kun ihmiset istuvat.

Näiden koko-ohjeiden seuraaminen antaa ruokailutilasi hengittää, eikä se tunnu ahtaalta. Kun tarjolla on suuri tila, niin samat kokosäännöt tekevät ruokailuryhmästäsi keskipisteen.

Löytyy myös muita yksityiskohtia mietittäväksi ennen täydellisen ruokailuryhmän tyylin valintaa, se on kestittävien ihmisten määrä. Jos nautit sosiaalisista tapahtumista ja pidät illallisjuhlia usein, niin pidä tämä mielessäsi ennen ostosten tekoa. Jos kuitenkin haluat vain rentoutua ystäviesi kanssa, niin valitse perusruokailuryhmä. Luo mukava ruokailualue päivittäiseen käyttöösi ja valitse lisätuoleja erityistilanteita varten.

 

Upeita ideoita parhaan ruokapöydän muodon löytämiseksi

Pidetään tarkka ihmisten määrä mielessämme ja etsitään sinulle unelmiesi ruokapöytä. Mukava ruokailutila vaati vähintään 60 cm pituutta sekä 30 cm leveyttä. Tähän sääntöön perustuen, jotkut pöydät toimivat toisia paremmin.

Pyöreät pöydät, kuten neliön malliset, edustavat täydellistä ratkaisua pieniin tiloihin. Ne tarjoavat kodikkaan huoneen ja yhtenevän etäisyyden kaikille istujille. Bonuksena voidaan pitää, että ne sopivat kaikenlaisiin sisustustyyleihin ja ovat upeita sosiaaliseen kanssakäymiseen. Ne ovat myös todella tyylikkäitä! Me suosittelemme yksijalkaista rakennetta ylimääräisen jalkatilan ja ilmavan tyylin saavuttamiseksi.

Jos huoneessasi on reilusti tilaa ruokailualueellesi, niin etsi sitten ovaalin tai suorakaiteen muotoisia pöytiä. Ne ovat rohkeita, vaikuttavia ja niiden ympärille mahtuu useita ystäviä. Näiden pöytien tärkeä etu tulee paikasta, johon ne asetat. Erota keittiösi olohuoneestasi tai luo keskipiste valtavan ikkunan viereen. Nämä pöydät voivat tarjota enemmän tilaa ylimääräisille tuoleille, jos valitset ohutjalkaisen vaihtoehdon.

 

Älä ohita tuolien tärkeyttä

Kun valitset oikeaa tuolia ruokailuryhmääsi, niin sinulla on useita vaihtoehtoja: kääntyvät, päällystetyt tai kiinteät tuolit, jakkarat ja ruokailutilan penkit. Jotta voit varmistaa riittävän polvitilan, niin pidä aina 30 cm tila pöytälevyn ja tuolin istuimen välillä.

Valitsemasi pöydän muodosta riippuen, mieti parhaiten sopivia tuoleja. Pienempien pöytien ympärille sopii 4 kiinteää tuolia tai jakkaraa. Koska tuolien määrä on rajoitettu, niin voit sovittaa eri tyylejä yhteen. Erilaiset tuolien materiaalit tai tyylit voivat lisätä tekstuuria suunnitteluusi. 

Suorakaiteen- tai ovaalinmuotoisten pöytien äärelle mahtuu enemmän tuoleja – jopa 10-kappaletta. Leiki tuolisuunnittelujen kanssa ja kokeile elegantteja istumavaihtoehtoja, kuten päällystetyt. Ne ovat myös täydellisesti yhteensopivia ruokailutilan penkkien kanssa, modernin tyylin saavuttamiseksi. Nauti ruokailutilan penkin eduista – upeasta tyylistä ylimääräiseen istumatilaan.

 

Täydellinen ruokailuryhmän tyyli kotiisi

Täydellisen ruokailuryhmän valinta riippuu henkilökohtaisesta maustasi. jos pidät enemmän perinteisestä tyylistä, niin suosittelemme massiivipuu kalusteista. Ne ovat elegantteja ja tukevia, erityisesti tummemmissa sävyissä. Lisää hieman romanssia kankailla tuolin päällysteisiin, kuten jakardi tai brokadi.

Moderni suunnittelu vaatii yksinkertaisen puhtaita linjoja, joissa on upea viimeistely. Mitä tulee materiaaleihin, valitse marmori- tai lasipöytälevy, voit myös sijoittaa metallijalustaan tuoleissasi sekä pöydässäsi.

Jos haluat erikoisempaa tyyliä, niin anna ruokatilasi olla leikkikenttäsi. Kokeile iloisia värejä tai käytä rottingista ja muovista valmistettuja ruokailuryhmiä. Toinen tapa on valita puupöytä ja lisää ainutlaatuiset vintage tuolit charmin lisäämiseksi.

Vaikka se viekin aikaa, niin on helppo ymmärtää kuinka valita oikea ruokailuryhmä. Mieti yksinkertaisia ohjeitamme ja tutki tarpeitasi. Työskentele suosikkityyliesi ja materiaaliesi kanssa, kiinnitä myös huomiota vaadittuihin mittoihin. Yritä visualisoida unelmiesi ruokatila ja ala laittamaa sitä kokoon.