Baarijakkaran Osto-opas – Hyödyllisiä Vihjeitä

Viimeisten vuosien aikana olemme todistaneen keittiöbaarien valtavaa paluuta. Se voi olla saareke, tiski tai kunnollinen baari. Suosiota lisäsi se tosiasia, kuinka hyvin kotibaari sopii nykyiseen elämäntyyliimme. Se on monipuolinen paikka tilanteesta riippumatta. Nauti nopeasta aamiaisesta, tee töitä kotoa käsin tai auta lapsiasi heidän läksyissään.

Mutta miten valitset baarijakkaran keittiöösi? Täydellisen baarijakkaran tulee olla mukava, sopia sisustukseesi ja olla lapsiystävällinen. Suunnittelustaan johtuen, baarijakkaroista on tullut ruokailualueesi keskipiste. Jatka, kuinka valita oikeat baarijakkarat, oppaamme lukemista ja löydä täydellinen ratkaisu kotiisi.

 

Kuinka valita oikeat mitat baarijakkaroillesi

Ruokatuoleista ja -pöydistä eroten, jotka tulevat standardi kokoisina, baarijakkarat ja -tiskit tulevat eri korkuisina ja kokoisina. Jotta voit tehdä parhaan valinnan, niin sinun pitää aloittaa oikeista mitoista. Jotta voit ymmärtää, minkä korkuinen baarijakkarasi tulee olla, olemme tehneet katsauksen suosituimpiin baarituoleihin:

  • Tiskituolit – normaalikorkeus 60–66 cm
  • Baarituolit – standardi korkeus on 71–83 cm
  • Erityiskorkeat baarituolit – superkorkeat tuolit, joiden korkeus on 86–101 cm.

Baarituoleissa on eri korkeuksia, tämä asia taatusti vaikuttaa istumamukavuuteesi. Mittaa siis baarin, tiskin tai saaren korkeus etukäteen. Tiskituolin toimivuus on parhaimmillaan, kun se yhdistetään 90 cm korkean tiskin kanssa. Jos haluat kotiisi autenttisen baarikokemuksen, niin valitse baarituolit ja sovita ne yhteen saarekkeen kanssa, jonka korkeus on 104–110 cm. Voit valita myös superkorkeat baarituolit, jos tiskisi korkeus on vaikuttava 111–119 cm.

Mieti miten aiot käyttää kotibaariasi, jotta tiedät kuinka korkeita baarijakkaroiden pitää olla tiskiisi verrattuna.  Yksinkertaisin muistisääntö, kun valitaan oikean korkuisia baarijakkaroita, on pitää keskimäärin 25–30 cm tuolisi istuimesta tiskisi alaosaan.

 

Minkä tyylinen baarituoli sopii kotiisi?

Baarijakkaroiden valikoiman on todella monipuolinen. Puhutaan sitten mukavuudesta. Riippuen valitsemastasi tuolin tyypistä, saat erilaisen istumamukavuuden.

Selkänojattomat baarijakkarat sopivat täydellisesti pieniin tiloihin, koska voit helposti laittaa ne tiskin alle. Vaikka ne ovat yksi suosituimmista vaihtoehdoista, niin selkänojaton jakkara voi olla hieman epämukava, kun siinä istutaan pidempään.

Kääntyvät jakkarat ovat upea vaihtoehto painaviin baarituoleihin, tämä sallii kätevän toimivuuden. Tämän lisäksi, kääntyvät baarituolit suojaavat lattioitasi jatkuvalta tavallisten jakkaroiden siirtämiseltä.

Lisätäksesi hieman tyyliä ja mukavuutta, valitse käsinojalliset baarituolit. Nämä sopivat täydellisesti pitkiin lounaisiin, erityisesti lapsiperheissä. Vie idea askel eteenpäin ja valitse päällystetyt baarijakkarat, jos haluat eleganssia. 

 

Yksityiskohdilla on vaikutusta, kun etsitään täydellisiä baarijakkaroita

Oikean korkeuden valinta uusiin baarituoleihisi on todella tärkeää, mutta toinen tärkeä asia on jakkaroiden lukumäärä. Jotta tiedät, kuinka monta baarituolia tarvitset, niin mieti montako ihmistä haluat niille istumaan.

Katso sitten tiskiäsi tai saarekettasi. Sen pituus määrittää montako baarituolia sen ympärille sopii. Jotta aikuiset voivat istua mukavasti vierekkäin, sinulla pitää olla reilusti tilaa tuolien ympärillä. Sinulla kannattaa olla 66–76 cm väliä vierekkäin olevien tuolien keskikohtien välillä.

 

Materiaalit

Kun olet päättänyt baarituolin tyypin, niin on aika valita materiaali. Haluamastasi tyylistä riippuen, jotkut materiaalit ovat toisia sopivampia. Metallijakkarat ovat todella moderneja ja toimivat täydellisesti teollisen tai modernin tyylin kanssa. Puubaarijakkarat ovat lämpimämpiä ja helpompia tyylitellä – ne myös sopivat jokaiseen sisustukseen. Rottinki- ja pajubaarijakkarat ovat myös erinomaisia vaihtoehtoja. Kevyinä ja käytännöllisinä, ne lisäävät hieman boheemista tunnelmaa ruokatilaasi.

 

Tyyli ja väri

Pitääkö baarijakkarasi sopia yhteen ruokatuoliesi kanssa, voit ihmetellä? Tässä ei ole selkeää sääntöä ja vain tyylilläsi on merkitystä. Sekoita tyylejä yhteen ja saat luovan ruokailutyylin, josta nautit päivittäin. Pidä kuitenkin mielessäsi, että baarijakkaroissasi ja ruokatuoleissasi pitää olla joitain yhteisiä yksityiskohtia. 

Samat säännöt pätevät baarituolien väriin. Päällysteestä riippuen, voit alkaa luovaksi ja työskennellä keinonahan tai erilaisten kankaiden kanssa väreissä, jotka sopivat nykyiseen sisustustyyliisi. Kirkasta kotiasi neutraaleilla väreillä, kun käytät voimakkaampia sävyjä muussa keittiössä. Voit luoda visuaalisesti stimuloivan tyylin yhdistämällä puu- tai rottinkijakkarat värikkäiden kanssa.

Kun pidät kaiken tämän mielessäsi, niin olet vain klikkauksen päässä täydellisten baarijakkaroiden löytymisestä. Lisäinspiraation saamiseksi, katso suosikkibaarijakkaramme alta.