artificial Christmas tree

Tekojoulukuusen Osto-opas

Joulu on aivan nurkan takana, joten on aika koristella kotisi joululomien ajaksi! Koska joulu pyörii joulukuusen ympärillä, on todella tärkeää tehdä hieman tutkimusta ennen kuusen ostamista.

Joulukuusi liittyy saumattomasti yhteen sen koristelun ilon kanssa. Siksi oikean kuusen hankkiminen on todella tärkeää - se auttaa sinua pääsemään joulutunnelmaan! Saadaksesi sen tuntumaan vielä erityisemmältä, kehotamme sinua lisäämään oman kosketuksesi juhlakoristeluun. Voit tietenkin suorittaa pienoisen tee-se-itse projektisi, kuten käsintehtyjen koristeiden luominen kuuseesi. Jos kuitenkin haluat todella ainutlaatuisen joulukuusen, sinulla on myös useita tee-se-itse vaihtoehtoja. Luovuutesi lisäksi tarvitset vain muutamia käsityömateriaaleja ja työkaluja.

Kumpaa suosit, aitoa vai tekojoulukuusta? Jos haluat käyttää joulukuustasi vuosien ajan, etkä halua huolehtia sen lahoamisesta tai neulasten siivoamisesta, valitse tekojoulukuusi. Paras aika tekojoulukuusen ostamiselle on nyt. Käytä aikaa oikean muodon, korkeuden ja tyylin päättämiselle. Olemme koonneet tämän joulukuusen osto-oppaan, auttaaksemme sinua parhaan valinnan tekemisessä.

 

Löydä täydellinen tilaa säästävä tekojoulukuusi tai omasi

Oikean tekojoulukuusen valinta ei ole helppoa. Haluat sen olevan vaikuttava, mutta haluat sen myös sopivan huoneesi kokoon. Myös joulukuusen muoto on tärkeässä roolissa, sillä se muuttaa koristeidesi ulkonäön täysin. Onneksi joulukuusen koko-opas auttaa sinua parhaan kuusen löytämisessä.

Useimmat ihmiset asettavat joulukuusen olohuoneeseensa. Tässä tapauksessa huoneen pohjapiirustus ja nykyinen sisustus vaikuttavat täydellisen kuusen kokoon ja korkeuteen. Seuraavaksi keskustelemme korkeudesta, koska se on yhtä tärkeä kuin joulukuusen muoto.

Voit valita matalamman joulukuusen, kuten 120 cm korkean, tai valita jopa 240 cm korkean. Kun kuusi on liian matala, se näyttää todella pieneltä suuressa olohuoneessa. 240 cm korkea kuusi näyttää hyvältä vain korkeakattoisissa huoneissa. Kiinnitä huomiota kokoon, joka sopii huoneeseesi täydellisesti.

Voit valita useita erilaisia muotoja, kun kyseessä on tekojoulukuusi: 

 • Kynämalli joulukuusi - valitse tämä malli, kun haluat säästää lattiatilaa.
 • Kapea joulukuusi - näyttää upealta pienemmissä huoneissa, kun se koristellaan pienillä koristeilla minimalistisen tyylin saavuttamiseksi.
 • Täysikokoinen joulukuusi - hyvä idea kaikkiin sisustuksiin.
 • Ylösalaisin joulukuusi - tämä on valintasi, jos haluat todella ottaa kantaa! 

types of artificial Christmas trees

Voinko tehdä oman joulukuuseni?

Kyllä voit, ja me suosittelemme sen tekemistä! Tee-se-itse joulukuuset ovat todella trendikkäitä vaihtoehtoja tavallisille kuusille. Paras asia tee-se-itse joulukuusen luomisessa on mahdollisuuksien rajattomuus. Mitä tahansa materiaaleja ja tarvikkeita sinulla käytettävissä, voit käyttää mielikuvitustasi kaikkein ainutlaatuisimman ja kiinnostavimman joulukuusen luomisessa.

 

Tee-se-itse joulukuusi - tee omasi 

Oman joulukuusesi tekeminen voi olla todella hauska aktiviteetti sinulle ja perheellesi. Kuvittele, että istutte yhdessä kuumaa kaakaota nauttien, taidetarvikkeiden ympäröimänä ja kaikki miettivät kekseliäintä ja vähiten perinteistä joulukuusta. Kuulostaa hauskalta, eikö vain?

Voimme antaa sinulle vinkkejä, jos et ole varma mistä aloittaisit. Tee-se-itse joulukuusi voi olla valmistettu... periaatteessa mistä tahansa: ilmapalloista, oksista, nauhoista, lavoista, kirjoista tai höyhenistä, ja lista vain jatkuu.

Kunhan luomuksellasi on vain joulukuusen muoto, niin kaikki on hyvin. Kaksi pääetua tällaisessa ei-perinteisessä tee-se-itse joulukuusikonseptissa on, että haluamme korostaa sen olevan tilaa ja rahaa säästävä vaihtoehto.

Tee-se-itse joulukuusesi voi esimerkiksi olla niin suuri tai pieni kuin haluat. Voit myös tehdä yhden kotisi jokaiseen huoneeseen, jos haluat olla ylijuhlallinen. Sitten tarvitset joitain tarvikkeita ja työkaluja projektisi suorittamiseksi. Sinulla luultavasti on jo niistä useimmat. Meillä on kuitenkin myös yksityiskohtaisempi lista.

 

Tarvikkeet ja työkalut, jotka tarvitset oman tee-se-itse joulukuusen valmistukseen

Tarvikkeet: 

 1. Joulun pallot ja koristeet
 2. Taiteet ja käsityöt
 3. Kankaat, tekstiilit, narut, kengännauhat 
 4. Paperi, oksat, lavapuu, reikätaulut ja vaikka pelkät puutikkaat, jotka voit yksinkertaisesti koristella
 5. Kaikki muu mitä ikinä voit kuvitella!

Työkalut:

 1. Sakset sekä neula- ja lankapakkaus
 2. Tavallinen liima tai liimatikut liimapistooliisi
 3. Saha, jos työskentelet puunoksien tai muiden puupalasten kanssa
 4. Vasara tai muut työkalut voivat myös olla käteviä

 

Tee-se-itse: Pahvinen joulukuusi

 • Vaihe 1

  Ota kaksi pahviarkkia ja leikkaa ne haluttuun kokoon omalle pahvijoulukuusellesi. Piirrä jokaiseen joulukuusen kaltainen muoto.

 • Vaihe 2

  Käyttämällä saksia, veistä tai mittaa, leikkaa pahvin läpi puun muotoa seuraamalla. Hienon leikkuujäljen takaamiseksi, käytä mahdollisimman tarkkaa työkalua.

 • Vaihe 3

  Ylhäältä alas ja pohjalta ylös, leikkaa jokainen muoto keskeltä, juuri reunojen sisällä.

 • Vaihe 4

  Käytä maalia tai muita värityökaluja jokaisen pahviarkin värittämiseen.

 • Vaihe 5

  Yhdistä kaksi pahvipalaa yhteen leikkuiden läpi.

 • Vaihe 6

  Ja olet tehnyt oman pahvijoulukuusesi! Viimeistele kuusesi kimalteella ja muilla koristeilla.

Löydä paras väri ja tyyli teko- tai tee-se-itse-joulukuusellesi

Perinteisen joulusisustuksen keskipisteenä on vihreä joulukuusi. Tämä saa meidät ajattelemaan aitoa joulukuusta helpon koristelun ansiosta. Se on klassikko ja pysyy listamme kärjessä, koska se näyttää eniten aidolta joulukuuselta.

Tekojoulukuusitrendi on kehittynyt ajan myötä, joten myös meillä on muita kiinnostavia vaihtoehtoja. Talvikauden juhlistamiseen kannattaa valita valkoinen joulukuusi. Se on elegantti ja hieno, voit myös käyttää luovia koristeita. Tekojoulukuusesi voi tulla muissa eloisissa väreissä, tämä auttaa sinua täyttämään kotisi juhlatunnelmalla.

 • Sininen joulukuusi toimii taian tavoin hopeisten koristeiden kanssa
 • Pinkki joulukuusi kullanvärisillä koristeilla varastaa taatusti valokeilan
 • Punainen joulukuusi muuntaa koko kotisi juhlien toivemaaksi
 • Kullanväriset joulukuuset ovat omiaan kannanoton tekemiseksi. 

Toisaalta taas, tee-se-itse joulukuusi ei esittelyitä kaipaa: ne loistavat missä tahansa, minne ne asetatkaan. Esimerkiksi ilmapalloista valmistettu kuusi lisää kaunista volyymia huoneeseesi, samalla se pitää juhlatunnelman minimalistisella puolella. Jos päätät tehdä ei-perinteisen tee-se-itse joulukuusen aidoista kuusen oksista toinen toisiinsa liimattuina, luot todella kauniin ja maalaistyylisen ilmeen. Lukutoukat rakastavat joulukuusta, joka on valmistettu pinotuista kirjoista.

 

Tee siitä erityinen: Joulukuusen valaistus ja koristelu

Kun olet päättänyt täydellisen kuusen värin, koon ja tyylin, niin hauskanpito voi alkaa: joulukuusen koristelu! Tämä on se hetki, kun sisällytät kuusesi sisustukseesi ja jouluteemaasi sopivaksi.

Löytyy useita luovia vaihtoehtoja, joiden avulla saat tekojoulukuusesi näyttämään yhä kauniimmalta. Valitse joulukuusesi valaistus, useiden joulukuusen valonauhojen valinta toimii myös upeasti tee-se-itse joulukuusesi kanssa. Niitä on saatavilla useassa muodossa ja väreissä, varmista valintasi sopivan hyvin yhteen kuusesi värin ja tyylin kanssa.

Voit ostaa erilliset joulukuusen LED-valonauhat tai valita LED-valoilla esivalaistun joulukuusen. Nämä ovat energiatehokkaita ja säästävät sinut oikeiden valojen löytämisen vaivalta. Valitsemasi kuusen tyypistä riippumatta, tarvitset joulukuusen helman. Tällä tavalla piilotat joulukuusen jalan jollain juhlavalla. Improvisoi ja valitse tee-se-itse kuusen helma, vaikka lahjalaatikoista tai vaikka tekoturkis peitosta.

Viimeinen askel joulukuusen koristelussa on hankkia oikeat joulukuusen koristeet ja joulupallot. Tässä kohtaa vaihtoehdot ovat rajattomat. Upeat värit, kekseliäät jouluteemaiset muodot tai vaikka personoidut pallot. Valinta on sinun, muista kuitenkin luoda tasapainoinen joulusisustus. Jos valitset tee-se-itse joulukuusen, pidä mielessäsi, että vähemmän on enemmän - jotkut tee-se-itse joulukuuset tarvitsevat vähemmän koristeita kuin perinteiset kuuset.

 

Joulukuusen taika: se löytyy yksityiskohdista

Joulukuusi on kaunis ja se luo erityisen juhlatunnelman, haluamme kuitenkin myös sen erityisen joulukuusen tuoksun. Kun valitset aidon joulukuusen, kuusen tuoksu luo erityisen ja kodikkaan tunnelman olohuoneeseesi. Koska aito joulukuusi ei aina ole vaihtoehto, valitse realistinen tekojoulukuusi tai tee oma tee-se-itse kuusesi. Saadaksesi sen erityisen Joulukuusen tuoksun, älä unohda joulukuusen tuoksuisia koristeita, kynttilöitä tai kuusen tuoksuisia hajusteita.

Kun mietitään joulukuusen materiaaleja, niin kaikkein yleisimpiä ovat PVC ja PE. PVC-joulukuuset ovat suosittu vaihtoehto, koska ne ovat myös budjettiystävällisiä. Niissä on tuuheat oksat ja ne näyttävät täyteläisiltä, eikä sinun tarvitse murehtia putoavista neulasista.

PE-joulukuusissa on 3D-neulaset, jotka näyttävät yhtä aidoilta kuin luonnolliset neulaset. Kalliimmissa PE-kuusi vaihtoehdoissa on aidon puun muoto. Voit nauttia siitä vuosi toisensa jälkeen.

interior with Christmas Tree