Väreillä koristelun ABC

Sisustus · 1. Heinäkuu 2022

Ripaus väriä vetää katseet puoleensa, muuttaa tunnelmaa ja korostaa tiettyjä yksityiskohtia missä tahansa tilassa. Silti, emmekö me kaikki näytä hieman pelkäävän todella vahvoja sävyjä, kun valitsemme sisustusvärejä koteihimme? Onneksi olemme täällä kertoaksemme, että on kohtalaisen helppoa oppia sovittamaan värejä sisustukseen tasapainoisen ilmeen saavuttamiseksi.

Meillä on kaikki väreillä koristelun salaisuudet oikeasta sisätilojen väriyhdistelmästä aina ideoihin väripaletin käytöstä sisustussuunnittelussa. Vaikka tärkeitä sääntöjä on noudatettava, yksi hauskimmista sisustuksen osista on väreillä leikkiminen. Aloittakaamme väreillä koristelujen ABC-säännöillä, jotta voimme luoda johdonmukaisen, mutta eloisan tilan, joka heijastaa yksilöllisyyttäsi.

 

diddyeltouny

diddyeltouny (Instagram)

 

_instarior

_instarior (Instagram)Sisustussuunnittelun värisäännöt: tarvitsenko väriteeman koko taloon?


Vastaus tähän kysymykseen on kyllä ja ei, riippuen millaisena kuvittelet tilasi. Samalla kun esittelemme sisustussuunnittelun perusvärisääntöjä, haluamme rohkaista sinua käyttämään myös luovuuttasi ja tyylitajuasi. Käymme läpi kolme tärkeintä sääntöä, jotka kannattaa muistaa, kun opettelet käyttämään väripalettia sisustuksessa.


Complementary scheme

1. Täydentävä väri teema


Täydentävä väriteema koostuu kahdesta väripaletin sävystä, jotka ovat toistensa vastakohtia. Kolme aloittamiseen sopivaa perinteistä väriyhdistelmää ovat: punainen ja vihreä, keltainen ja violetti tai oranssi ja sininen. Nämä väriyhdistelmät on tarkoitettu korostussävyiksi, joten voit halutessasi lisätä neutraaleja sävyjä tasapainon saavuttamiseksi.


 

inma_deconordic (Instagram)


2. 60-30-10 värisääntö


Tämän säännön mukaan hallitsevan värin on täytettävä 60 % tilasta, toissijaisen värin 30 % ja korostusvärin 10 %. Matematiikka riittää jo; tällä tavalla voit soveltaa tätä sääntöä:

  • 60 % heijastaa huoneen yleisväriä - taustaa. Tätä väriä käytetään useimpiin seiniin sekä suurimpiin huonekaluihin, kuten sohvaan ja suurempiin koristeisiin, kuten mattoon.

  • 30 % on toissijainen värisi, joka lisää syvyyttä ja antaa päävärisävysi erottua. Suosittelemme käyttämään tätä väriä vähemmän näkyviin huonekaluihin, kuten tuoleihin ja sivupöytiin sekä verhoihin.

  • Viimeiset 10 % on korostusvärisi. Tämän sävyn valitseminen on kaikkein hauskinta, koska voit lisätä hieman väriä antaaksesi tilalle erottuvan tunnelman. Käytä sitä kevyesti tyynyissä, vilteissä ja muissa koriste-esineissä. Lisäksi voit joustavasti järjestää nämä elementit uudelleen tai vaihtaa ne tarpeen mukaan, jotta sisustuksesi pysyy raikkaana.


 

raumhoch2 (Instagram)

 

zen_colors_home (Instagram)


3. Kylmien ja lämpimien värien sekoittaminen


Lämpimiä värejä ovat punainen, oranssi, keltainen ja neutraalit, koska ne tuovat mieleen lämmön ja kirkkauden. Jos haluat olohuoneesi (ja keittiösi) värisuunnittelun hehkuvan samalla kun tunnet olosi kotoisaksi, nämä ovat erinomaisia valintoja.

Toisaalta sininen, vihreä, harmaa ja violetti ovat kylmiä värejä, jotka ovat hienovaraisempia ja samalla tuovat tilaan rauhallisuutta. Tämän vuoksi suosittelemme, että käytät niitä makuuhuoneen tai kylpyhuoneen sisustuksen värisuunnittelussa.

 

linterieuradvies (Instagram)


Kuinka koristella kotisi sisätilojen väriteemoilla


Yllä on lueteltu joitakin kotisi tärkeimmistä sisustuksen värisuunnittelusäännöistä. Uskomme kuitenkin, että sääntöjä pitää rikkoa (toisinaan), erityisesti mitä tulee värien yhteensopivuuteen sisustussuunnittelussa. Kun opit yhdistelemään värejä sisustuksessa, voit valita useita polkuja:

  • Voit valita väriteeman ja pysyä siinä koko kotisi alueella, muuttaen vain fokusta leikkimällä saman väriperheen eri sävyillä. Esimerkiksi kylmemmät värit sopivat rauhalliseen makuuhuoneeseen ja lukusoppeen, kun taas lämpimämmät toimivat paremmin eloisassa keittiössä tai viihdekeskuksen ympärillä. Väripsykologian mukaan viileät sävyt rauhoittavat meitä ja auttavat meitä poistamaan stressiä ja lepäämään. Lämpimillä väreillä taas on energiaa tuova vaikutus, joka saa meidät tuntemaan olomme optimistiseksi ja eloisaksi.

  • Kannustamme sinua myös hyödyntämään upeita neutraaleja sävyjä. Kotisi sisustuksen väreissä musta tuo hieman (tai enemmän) draamaa mihin tahansa nurkkaan ja korostaa sisustuksesi keskeisiä elementtejä. Valkoinen tulee aina virkistämään aluetta ja huonekaluja, antaen niille modernimman tunnelman. Harmaata ja beigeä voidaan käyttää tarjoamaan tyhjä kangas sisustukseesi tai vaimentamaan eloisia ominaisuuksia.

  • Voit valita vuoden 2022 Pantone värin, kauniin Very Perin, luodaksesi tilan, joka tuntuu nykyaikaiselta. Rohkea ja luova sininen violetilla alasävyllä on sekä inspiroiva että rauhoittava, ja sen dynaaminen läsnäolo lisää syvyyttä. Jos koristeseinä Very Peri värissä on sinulle liikaa, ehdotamme sinun lisäävän sitä sisustukseesi pieninä annoksina.

 

kleurhumeur (Instagram)


♥ Ammattilaisten vinkki: Kirjojen, muistoesineiden ja perhekuvien käyttäminen värin tuomiseksi huoneeseen on yksinkertaisin tapa sen saavuttamiseksi. Kasvit ja tuoreet kukat ovat myös välttämättömiä viihtyisässä ja eloisassa sisustuksessa.