Vihjeitä päätypöydän valintaan

Olohuone on kotisi sydän. Täällä pidetään elokuvaillat, kokoonnutaan ystävien kanssa tai rentoudutaan sohvalla hyvän kirjan parissa. Oikean sohvan valinta on ensimmäinen askel tarvitsemasi mukavan tilan luomiseen. Mutta mitä tulee tyylin ja käytännöllisyyden lisäämiseen, päätypöytä on pakkohankinta.

Se on hauskaa työtä, mutta tiedätkö kuinka valita päätypöydät, jotka sopivat unelmiesi suunnitteluun? Ensimmäinen asia mietittäväksi on niiden tarkoitus. Päätypöytien pitää auttaa pitämään kaikki siistinä ja käden ulottuvilla. Ne tulevat sohvasi tai tuolisi viereen ja niillä on upea esteettinen vaikutus.

Koska saatavilla on todella useita vaihtoehtoja, niin voit hämmentyä miettiessäsi, kuinka valita päätypöydän muoto. Sama koskee päätypöytäsi värin valintaa, jotta se sopii muuhun sisustukseesi. Jotta voimme helpottaa työtäsi, niin loimme tämän ohjeen, miten valita päätypöydän materiaali ja muita ideoita sen koristamiseksi.  

 

Miksi tarvitsen päätypöydän?

Päätypöydät ovat todella monipuolisia huonekaluja. Niiden tulee varastoida sisäänsä kaiken mitä voit tarvita mukavalla sohvalla rentoutumiseen. Ihanteellisia tilan siistimiseen, päätypöytiä on saatavilla useassa muodossa sekä tyylissä. Jatka lukemista ja saat selville mikä päätypöytä sopii tilaasi sekä sisustussuunnitteluusi.

Pidä myös mielessäsi, että usea ihmiset valitsevat päätypöydän sohvapöydän sijaan. Osta kaksi samanlaista tai sovita yhteen eri tyylejä saadaksesi aikaan paremman visuaalisen vaikutuksen. Leiki eri materiaalien ja muotojen kanssa ylellisen tyylin saamiseksi.

 

Kuinka valita täydellinen päätypöytä

Päätypöytä asetetaan suosikki tuolisi tai sohvasi vierelle. Siihen voit asettaa TV-kaukosäätimet, kirjat ja lehdet tai vaikka teekuppisi. Kun ostetaan päätypöytää, niin useimmat ihmiset miettivät pitääkö päätypöydän olla sohvaa matalampi vai korkeampi. Voit valita saman korkeuden sohvan käsinojan kanssa, standardi on 60–80 cm. Ihanteellisesti päätypöytien pitäisi olla 2–7 cm matalampi kuin sohvasi käsinoja. Tämä pieni yksityiskohta antaa ylimääräistä mukavuutta, kun tavoittelet kirjaasi.

Koska niitä on saatavilla useassa muodossa ja koossa, sinun kannattaa todella miettiä kuinka suuri päätypöytäsi pitäisi olla. Tämä riippuu tilastasi, tarpeistasi ja miten haluat sen käyttää. Mieti sohvasi vierellä olevaa tilaa ja muista antaa sisustuksesi hengittää. Jätä tarpeeksi tilaa sen ympärille ja valitse pienempi päätypöytä tarpeen mukaan. Tällaisen asetelman ei tarvitse täyttää koko tilaa, valitse ilmavan oloinen alue sen sijaan.

Päätypöydät ovat upea lisä, kun etsitään lisukkeita olohuoneeseen. Jotta voit ymmärtää kuinka leveä sivupöytäsi pitää olla, niin mieti sen käyttötapaa. Jos haluat pinota kirjoja, lehtiä tai lisätä lampun, niin pöytälevysi pinnan tulee olla ainakin 55 cm leveä. Joissain malleissa on monipuolisempia säilytysvaihtoehtoja, kuten laatikot tai hyllyt. Joten me suosittelemme päättämään sen käyttötarkoituksen ennen seuraavaa osiota – päätypöydän estetiikka.

 

Löydä päätypöydät, joita rakastat

Me rakastamme päätypöytiä, koska ne ovat kohtalaisen monipuolisia sisustustuotteita. Jos ihmettelet pitääkö päätypöytäsi sopia tyyliisi, niin päätät sen haluamasi tunnelman mukaan. Katsotaan sitten koko tarjontaa, muodot, tyylit sekä värit.

 

Muoto

Pyöreät päätypöydät ovat täydellinen vaihtoehto pienempiin tiloihin sekä säilytystarpeisiin. Ne näyttävät upeilta missä tahansa ja toimiva parhaiten, kun halua sen sopivat yhteen tuolisi tai sohvasi kanssa. Pyöreät päätypöydät voivat myös tasapainottaa geometrisesti suunniteltua huonetta.

Neliön malliset päätypöydät sopivat täydellisesti suosikkilamppusi esittelyyn. Ne tarjoavat enemmän säilytystilaa ja sopivat kulmiin, sohvasi vierelle. Neliön malliset pöydät lisäävät myös rohkeaa tunnelmaa olohuoneeseesi.

 

Tyyli

Päätypöytien tarjonta on kohtalaisen suuri, kun mietitään tyyliä. Jotta et pääse hämmentymään, katso nykyistä sisustustasi. Jos haluat minimalistisen tyylin olohuoneeseesi, lisää sitten rohkea päätypöytä kontrastin luomiseksi. Valitse puusta tai betonista valmistettu, kauniilla yksityiskohdilla tai vaikka jalustamalli. Eloisat värit kirkastavat tilaasi ja luovat uskomatonta kontrastia.

Vähemmän on aina enemmän. Erityisesti, jos olohuoneessasi on suuria huonekaluja, päällystettyjä sohvia sekä kuvioituja koristeita. Valitse päätypöytä puhtailla linjoilla ja hoikilla jaloilla, tämä antaa avoimen tilan tunteen. Muista sovittaa useita pöytiä yhteen, tyylikkään tekstuurin saavuttamiseksi. Työskentele neutraalien värien kanssa ja leiki läpikuultavuuksien kanssa.

 

Materiaali

Jotta voit valita täydellisen päätypöydän, pidä silmällä muita pöytiä sekä huonekaluja olohuoneessasi. Valitse betonista tai metallista valmistettu päätypöytä, tämä tasapainottaa jykevää puista sohvapöytää. Kun sinulla on pimeämpi huone, niin suosittelemme akryylista päätypöytää tai vaikka lasista. Tällä tavalla takaat valoa ja eloisaa tyyliä tilaasi.

Marmoripinta on ajaton ja oikea vaihtoehto drinkkien alas laskemiseen. Toinen materiaalivaihtoehto sisältää lasista ja kivestä valmistetut päätypöydät. Lisätyylin saamiseksi, kokeile moderneja yhdistelmiä, kuten metalli – kupari ja alumiini, täyspuun kanssa.

Pidä päätypöytiäsi upeina sisustustyökaluina, joissa on säilytystilaa. Leiki eri värien ja materiaalien kanssa, sisällytä ne haluttuun olohuoneen tunnelmaan. Seuraa yksinkertaisia ohjeita, kuinka valita päätypöytä ja nauti uudesta, tyylikkäästä kalusteestasi.